Удружење винара Шумадије
  • potraga za prvim cokotom vinove loze
  • potraga za prvim cokotom vinove loze
  • potraga za prvim cokotom vinove loze

одржана конференција за медије

Топола, 7. мај 2014.

Случајно, или не, шумадијски винари су баш током Ђурђевданских празника, у просторијама Краљевске винарије на Опленцу, одржали конференцију за медије, којом су најавили предстојећи 1. Фестивал шумадијских вина, који ће се у њиховој организацији одржати управо на истом месту 17.маја.

Винари и виноградари Шумадије, почетком септембра прошле године, одржали су оснивачку Скупштину удружења овог региона с намером да заштите географско порекло и тиме своја вина учине препознатљивим на тржишту. Њихова је заједничка жеља да Шумадија постане значајна дестинација на винској мапи Европе, а вина ове регије препозната по свом изузетном и неоспорном квалитету.

У циљу промоције квалитета вина која долазе из овог региона и Шумадије као винске дестинације, 1. ФЕСТИВАЛ ШУМАДИЈСКИХ ВИНА ће пружити богат културно-уметнички прогам са мноштвом разноврсног садржаја.

1. Фестивал шумадијских вина ће се одржати у Тополи 17. и 18. маја 2014. године. у прелепом простору Краљевске винарије на Опленцу. Свечаном отварању ће присуствовати председник Србије ,господин Томислав Николић, и заједно са ЊКВ престолонаследником Александром Карађорђевићем, отворити овај дводневни догађај.

“1. Фестивал шумадијских вина” је ове године ушао у програм Ноћи музеја, имајући у виду чињеницу да Краљевска винарија у Тополи поседује Музеј вина и виноградарске опреме.

Први дан Фестивала је одређен за различите културне садржаје који се организују у простору Краљевске винарије на Опленцу. Другог дана винарије које су чланови Удружења винара Шумадије отварају своја врата спремни да угосте све љубитеље шумадијских вина.

Основна порука која се данас са овог скупа могла чути, а по угледу на многе друге реоне у Европи и свету, била је упућена свима који на било који начин могу да помогну у просперитету винске Шумадије, била је да је неопходно заједничким снагама, свако у свом сегменту, градити будућност Шумадије као туристичке винске дестинације, промовисати квалитет вина која долазе са ових простора и брендирати вина и туризам овог краја као нешто што је најзначајније за оживљавање овог краја. Потенцијал за то је, заиста, огроман.

Овом прилоком је представљен и Програм 1. Фестивала шумадијских вина, чији ће садржај, засигурно, одушевити све посетиоце (можете погледате овде).Саопштење за медије можете преузети у целости овде.

Свечано отварање 1. Фестивала шумадијских вина je у суботу 17. маја у Краљевској винарији, од 12 часова, након чега следи целодневни и целовечерњи богат културно-уметнички и музички програм.

У недељу 18. маја je ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ШУМАДИЈСКИХ ВИНАРИЈА, у својим винаријама ће вас дочекати шумадијски винари.

За сва додатна питања молимо Вас да нам се обратите:

Драган Рељић - 063 656 229; zaduzbina@open.telekom.rs
Владимир Стојић - 065 3 252 363; office@mediasector.net


Пратите нас!

  • facebook-удружење винара шумадије
  • twitter-удружење винара шумадије
  • you-tube-udruzenje vinara sumadije
  • google+-udruzenje vinara sumadije
  • linked-in-udruzenje vinara sumadije