Удружење винара Шумадије
  • chianti

Конзорцијум „CHIANTI Toscana“ (Италија) и Удружење винара Шумадије Успостављени први кораци ка Меморандуму о партнерству и сарадњиДанас су у Тополи, подно Опленца, гости Удружења винара Шумадије били представници Конзорцијума CHIANTI вина из Тоскане у Италији, које је предводио председник конзорцијума, конте Ђовани Буси. Ово je једнa од највећих асоцијација винара на свету koја броји преко 3600 чланова.

Увиђајући вишеструке интересе, Удружење винара Шумадије је у склопу својих активности, са Конзорцијумом „Chianti“ начинило прве кораке ка потписивању Меморандума о сарадњи и партнерству.

Током викенда се у Тополи одржала традиционална „ОПЛЕНАЧКА БЕРБА“, па је то била прилика, како за госте из Италије, тако и за представнике медија, да их Удружење винара Шумадије дочека и угости уз врло садржајан програм. Током посете представника 17 винарија из Тоскане, и водећих људи из Конзорцијума, домаћини из Удружења винара Шумадије су уприличили обилазак историјских знаменитости Тополе на Опленцу и посету манифестацији ОПЛЕНАЧКА БЕРБА.

Удружење винара Шумадије је организација основана пре нешто више од годину дана, а са јасном мисијом остваривања циљева у области производње квалитетног вина са географским пореклом - ознаке географског порекла "Шумадија" са својом подознаком. Наша је жеља да Шумадија постане значајна дестинација на винској мапи Европе, а вина ове регије препозната по свом изузетном и неоспорном квалитету.

Након вишедеценијског тешког положаја у коме се Србија налазила, коначно се назиру услови у којима би развој руралних средина могао ићи прогресивним током. Србија је тек на почетку тог развоја. Стога би искуство и помоћ представника италијанске регије која је у свом развоју, сигурни смо, најдаље одмакла, било од непроцењивог заначаја и користи за развој, не само Шумадије, него и читаве Србије..

Удружење винара Шумадије
Миодраг Радовановић
Потпредседник


Пратите нас!

  • facebook-удружење винара шумадије
  • twitter-удружење винара шумадије
  • you-tube-udruzenje vinara sumadije
  • google+-udruzenje vinara sumadije
  • linked-in-udruzenje vinara sumadije